Ghid pentru rame

La Optinova gasiti cele mai variate rame, cele mai recente creatii din lume, intr-o varietate de stiluri, culori si materiale incluzand titaniu, metal si cel mai fin acetat. Selectia impresionanta de rame de vedere si soare reprezinta cele mai noi tendinte in moda contemporana, cu branduri precum: Dolce & Gabbana, Bulgari, Gucci, Prada, Versace, Fendi, Dior, Tom Ford, Giorgio Armani, Calvin Klein, Michael Kors, Mark Jacobs, Ray-Ban si multe altele. Schimbandu-va ochelarii in functie de stare, veti avea un aer chic si potrivit pentru orice ocazie.

Ochelarii de soare si de vedere sunt acesorii importante, pe care se pot pune lentile cu dioptrii si diverse tratamente de protectie in fata razelor naturale ale soarelui sau celor artificiale. Acestia va ofera confort in activitatile cotidiene din aer liber si in momentele in care practicati sport.

Optinova va ofera atat lentile fabricate chiar in laboratoarele proprii, cat si lentile de la cele mai importante companii producatoare, pentru a avea o vedere clara si protectie garantata a ochilor in orice mediu. Astfel, va puteti bucura de mai mult confort atunci cand cititi, mergeti cu masina sau participati la sporturi pe apa ori pe zapada.

In magazinele Optinova beneficiati atat de servicii de cea mai buna calitate, cat si de promptitudine, precum manopera a ochelarilor de vedere express, intr-o singura ora.

Perechea potrivita de ochelari reflecta cine sunteti si individualitatea specifica fiecaruia.

Toate perechile de ochelari de vedere si de soare de la Optinova sunt de inalta calitate si ofera un confort desavarsit prin calitatea superioara a materialelor din care sunt realizate.

Retineti – Optinova are mii de rame din care puteti alege, potrivite pentru orice stil de viata.

Stilul ramelor

Ochelarii de vedere ar trebui sa fie mai mult decat un accesoriu ce vine in beneficiul sanatatii dumneavostra si sa faca un statement despre propria personalitate. Stilul ramei pe care o alegeti trebuie sa fie in concordanta cu forma fetei, ten, culoarea ochilor si a parului, stilului personal si activitatilor de zi cu zi. Aceasta trebuie sa incorporeze atat proportiile faciale si dimensiunile fetei, precum si culoarea, marimea si greutatea ramei.

Proportia

Ochii, nasul si gura sunt in interdependenta. Masura in care formeaza o imagine, tine de proportie. Scopul stilului unei rame este acela de a crea proportia faciala ideala.

Dimensiunea

Ramele cuprind trei dimensiuni de baza ce includ liniile drepte, cele rotunde si cele ondulate. Aceste dimensiuni trebuie sa fie atribuite fiecarei forme de fata. Astfel, trebuie avut in vedere intotdeauna ca cele doua, rama si forma fetei, sa se completeze reciproc.

Cum cititi dimensiunile ochelarilor ?

Va plac foarte mult ramele pe care le aveti deja, sau doriti alte dimensiuni ale acestora? Aici gasiti tot ceea ce trebuie sa stiti despre dimensiunile ramelor. Daca va uitati pe interiorul bratelor oricarei perechi de ochelari, veti observa o serie de numere (masurate in milimetri) similare cu imaginea de mai jos:

Dimensiunile ramelor

Ce simbolizeaza aceste numere ?

 • Diametrul lentilei: Masura orizontala a lentilei, de la un capat la altul
 • Puntea nazala: Distanta dintre cele doua lentile, pe partea inferioara
 • Lungimea bratelor: lungimea bratului ramei din partea din fata a acestuia pana la varful terminatiei de dupa ureche
 • Lungimea ramei: lungimea orizontala a partii frontale a ramei
 • Adancimea ramei: masura pe verticala a lentilei

Dimensiunile mentionate constituie o simpla exemplificare si lungimea lentilei, a bratului si a puntii nazale variaza de la o rama la alta. Specialistii nostri studiaza fiecare rama in parte pentru a determina cea mai buna categorie a dimensiunii ramelor.

Categoriile de dimensiuni:

 • Diametrul lentilei
 • Small: 42-48
 • Medium: 49-52
 • Large: 53-58
 • Puntea nazala
 • Small: 16-17
 • Medium: 18-19
 • Large: 20-22
 • Lungimea bratului
 • Small: 130-135
 • Medium: 136-140
 • Large: 141-150

Culoarea

Culoarea afecteaza perceptia vizuala si este un factor ce determina look-ul in mod general. Prin colorarea in mod diferit a partilor unei rame, poate fi obtinuta cea mai buna proportionare.

Marimea & greutatea unei rame

Marimea si greutatea unei rame trebuie sa fie proportionate cu marimea fetei si trasaturile acesteia. In general, trasaturile fine sunt accentuate cu rame fine, iar trasaturile pronuntate sunt neaccentuate cu rame mai mari, indraznete.

La Optinova, angajatii isi iubesc meseria si sunt persuasivi in munca lor, astfel ei gasesc intotdeauna optiunile ideale fiecarei persoane, care sa completeze individualitatea fiecaruia. Puteti fi astfel convinsi atunci cand vizitati centrele noastre, ca ramele vor fi in concordanta cu aspectul si personalitatea dumneavoastra.

X intrnd.ro
NU RATATI OCAZIA

Fiti la curent cu cele mai recente stiri, trenduri si noutati despre ochelari, direct pe emailul dvs.

Inregistrarea pe site va aduce in acest moment 10 RON reducere la prima comanda lansata!

Va rog sa nu-mi mai adresati cererea