Termeni si Conditii

Site-ul www.optinova.ro este administrat de societatea OPTINOVA ONLINE S.R.L., cu sediul situat in Sos. Mihai Bravu nr. 223, camera 4, mansarda, Sector 3, inmatriculata la Registrul Comertului, sub nr. J40/14539/2012, CUI 30999049.

Termenii "optinova.ro", "site-ul", "noi" reprezinta OPTINOVA ONLINE S.R.L. si serviciile sale oferite prin site-ul optinova.ro.

Prin termenul "Utilizatorul" intelegem toate personele fizice si/sau juridice care acceseaza site-ul optinova.ro, indiferent de motiv. Prin termenul de "Membru Optinova" intelegem toate persoanele fizice sau juridice care au deschis un cont personal pe site-ul www.optinova.ro , inregistrandu-se pe baza adresei de e-mail.

Termenii "Regulament", "Acord", "Contract", "Termenii si conditii" sunt folositi pentru a desemna prezentul contract de utilizare.

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. OPTINOVA ONLINE S.R.L. isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numita "Termeni si conditii".

OPTINOVA ONLINE S.R.L. garanteaza utilizatorilor acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul Optinova.ro si nu le confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei OPTINOVA ONLINE S.R.L. fara acordul prealabil scris al acesteia.

Dreptul de a crea o legatura web - link - catre Optinova.ro este limitat, neexclusiv si revocabil, si este acordat atat timp cat nu aduce neajunsuri de orice fel pentru OPTINOVA ONLINE S.R.L. sau oricaruia dintre partenerii nostri, numai dupa obtinerea in scris sau prin e-mail a acordului nostru.

Acceptarea contractului de utilizare

Acest contract se aplica site-ului www.optinova.ro, serviciilor si continutului acestuia. Site-ul www.optinova.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul www.optinova.ro si serviciile oferite prin intermediul lui. Prin utilizarea site-ului, indicati ca acceptati sa respectati "Termenii si Conditiile" noastre. OPTINOVA ONLINE S.R.L. poate revizui acest document oricand, prin actualizarea acestei pagini. Va recomandam sa vizitati aceasta pagina periodic pentru a citi "Termenii si Conditiile" deoarece acest document va obliga legal. Folosirea in continuare a serviciilor site-ului Optinova.ro reprezinta acceptarea modificarilor aduse prezentului contract.

Descrierea serviciilor

Site-ul Optinova.ro ofera utilizatorilor acces la o colectie bogata de resurse si instrumente online care includ: informatii din domeniul sanatatii, directoare web pe categorii, forumuri, servicii de promovare web, continut personalizat. Dumneavoastra intelegeti si sunteti de acord ca aceste servicii includ si publicitate, iar publicitatea este necesara site-ului Optinova.ro pentru furnizarea serviciilor sale.

Dumneavoastra intelegeti si sunteti de acord ca serviciile Optinova.ro includ diverse anunturi, mesaje administrative continute de buletinele informative Optinova.ro si ca aceste mesaje sunt implicite calitatii de Membru Optinova.ro, existand optiunea de a renunta la astfel de mesaje. Dumneavoastra intelegeti si sunteti de acord ca serviciile sunt oferite "asa cum sunt", iar Optinova.ro nu isi asuma nici o responsabilitate pentru stergerea, transmiterea sau salvarea gresita a setarilor personalizate.

Obligatii la inregistrare

Pentru a folosi serviciile oferite de site-ul: www.optinova.ro, va obligati sa:
1) furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra asa cum este cerut de formularul de inregistrare al site-ului;
2) mentineti si innoiti, atunci cand situatia o cere, datele de inregistrare pentru a fi adevarate, exacte si complete. Daca veti furniza informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, OPTINOVA ONLINE S.R.L. are dreptul sa suspende sau sa desfiinteze contul dumneavoastra si sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a site-ului Optinova.ro.


1. Dreptul de autor

Intregul continut al site-ului Optinova.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe, baze de date si alte date - este proprietatea OPTINOVA ONLINE S.R.L./administratorului acestui site si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul OPTINOVA ONLINE S.R.L. a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului Optinova.ro numai in limitele metionate in prezentul document. Dumneavostra, ca si utilizator, declarati ca sunteti de acord cu cele mentionate mai sus.


2. Produsele si serviciile oferite de OPTINOVA ONLINE S.R.L. pe site-ul: optinova.ro, politica de preturi

OPTINOVA ONLINE S.R.L. isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii. Produsele comercializate prin intermediul Optnova.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie, conform legislatiei in vigoare. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv OPTINOVA ONLINE S.R.L. isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta a importatorului.

Preturile sunt actualizate zilnic, in functie de cursul BNR. Preturile prezentate includ TVA (24%) si nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari OPTINOVA ONLINE S.R.L. in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma, sau, in cazul comenzilor cu plata online direct cu cardul de credit acest pret va fi cel publicat pe site la momentul achizitiei.

In ciuda eforturilor noastre, un mic numar de produse pot avea pe site preturi gresite, stabilite in mod eronat de catre aplicatia noastra informatica. In aceste conditii, intotdeauna se considera pret final cel acceptat de catre client in cadrul discutiilor purtate cu consultantii de vanzari OPTINOVA ONLINE S.R.L.. Daca pretul real al produsului este mai ridicat decat pretul afisat pe site, consultantii nostri de vanzari sunt indreptatiti sa va satisfaca cererea de a va livra produsul la pretul publicat pe site, numai in masura in care vom putea face acest lucru, dupa cum si dumneavoastra sunteti indreptatit sa refuzati comanda respectiva. In cazul in care pretul real este mai mic decat pretul publicat pe site, iar dumneavoastra ati achitat pretul in avans, diferenta va va fi returnata dupa cum se va conveni de comun acord, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data primirii produsului.

In cazul in care aveti probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin email sau cu persoana cu care discutati, puteti lua legatura cu Customer Sales Manager prin email la customerservice @ Optinova.ro sau telefonic la 031-540-3000.

OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu ofera nici o garantie, in mod expres, nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc, singura derogare reprezantand obligatia OPTINOVA ONLINE S.R.L. de a acorda utilizatorilor dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare, drept detaliat mai jos in acest document. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.).

Continutul Optinova.ro (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcatuit colaborarand si cu reprezentantii producatorilor respectivi in Romania sau din afara tarii. Din acest motiv, OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile si specificatiile produselor afisate in site-ul Optinova.ro, acestea fiind puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarei marci, sau de catre importatorii agreati de acestia. OPTINOVA ONLINE S.R.L. si partenerii sai isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila.

Regulile pentru Pachetele Speciale (Promotii numai pe Optinova Online)

PACHETUL ANUAL – fara plata in avans

Sintagma "Pachet anual" se refera la posibilitatea de a achizitiona cutii cu lentile de contact pentru un an intreg, la un pret redus fata de achizitionarea acestora individual.

Selectatand optiunea Pachet Anual inca de la prima comanda lentilele va sunt apoi trimise pe intreg parcursul anului la pretul specificat, redus special pentru aceasta optiune. Odata bifata, aceasta are grija ca dvs sa primiti la fiecare 2 saptamani o notificare cu privire la livrarea pachetului pentru luna respectiva. In acest fel nu mai trebuie sa va faceti griji sa va cumparati lentilele luna de luna sau sa treceti in fiecare luna prin aceeasi procedura de achizitionare (completarea informatiilor prescriptiei medicale sau datele personale).

Totul este simplificat: tot ce trebuie sa faceti este sa dati un reply de confirmare a mailului cu toate informatiile necesare primit de la Optinova Online si sa faceti plata online sau ramburs, la pretul redus – afisat numai pentru Pachetul Anual.

Beneficiile pentru Pachetul Anual:

 • Lentile pentru tot anul
 • Doua consultatii gratuite la cei mai buni medici
 • Atentionare periodica via email
 • Livrare gratuita
 • Nu este necesara plata in avans

In plus daca alegeti livrarea in centrele Optinova, primiti o solutie pentru lentilele de contact gratuit.


3. Plata produselor

Plata produselor comandate de pe site-ul Optinova.ro se poate efectua la livrarea produselor de catre curier (ramburs) sau in avans. Plata in avans se poate realiza prin mandat postal, ordin de plata sau prin card bancar; dovada platii trebuie trimisa catre OPTINOVA ONLINE S.R.L. la adresa de e-mail customerservice @ Optinova.ro. In cazul platii in avans, livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul OPTINOVA ONLINE S.R.L.. Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea. Comenzile plasate pe site-ul www.optinova.ro, si achitate cu cardul sunt procesate de catre GECAD PayU ePayment in numele OPTINOVA ONLINE S.R.L.. OPTINOVA ONLINE S.R.L. isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans.


4. Livrarea produselor

Livrarea produselor se va face oriunde in tara (Romania), prin intermediul unor firme de curierat rapid.

TERMENUL de LIVRARE al produselor este cuprins intre 24 de ore si 10 zile lucratoare. Pentru a vedea in cat timp ajunge un produs la dumneavoastra verificati termenul de livrare in pagina produsului respectiv. OPTINOVA ONLINE S.R.L. isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor.

Costurile de livrare sunt:

- GRATUIT pentru comenzile a caror valoare depaseste 200 RON
- 12 RON pentru comenzile cu valoarea mai mica de 200 RON

Livrarea se face prin firma de curierat specializata, tarifele fiind valabile pentru orice localitate din Romania.

In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, el va fi contactat telefonic de catre firma de curierat.

Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna. Factura constituie contractul de vanzare/cumparare conform legislatiei romane in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul ca a primit produsul (produsele) care este (sunt) conform cu comanda si cu nevoile acestuia.

OPTINOVA ONLINE S.R.L. isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de OPTINOVA ONLINE S.R.L. care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de OPTINOVA ONLINE S.R.L. fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de OPTINOVA ONLINE S.R.L. de la acest client.


5. Garantia produselor

Optinova.ro ofera certificate de garantie pentru produsele comercializate, acestea fiind trimise odata cu factura fiscala si cu produsele comandate. Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscala si certificatul de garantie in original. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.


6. Dreptul de returnare a produselor cumparate

Clientul poate denunta unilateral contractul fara a invoca un motiv in termen de 10 zile lucratoare conform OG 130/2000 completata de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta, numai in scris, si poate returna produsul (produsele) in acelasi termen de 10 zile, numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, accesoriile si consumabilele aferente, adica acestea sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura.

Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, adica sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum, sa fie nedesfacut, respectiv sigilat. Denuntarea unilaterala de contract se face conform Art.4 (1) b): "Conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de denuntare unilaterala, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului", redactata cu caractere ingrosate. In cazul omiterii acestei clauze, produsul sau serviciul este considerat livrat fara cerere de comanda din partea consumatorului, conform prevederilor art. 14;"

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur, prin transfer bancar(clientul trebuie sa precizeze in scris contul bancar in care doreste sa primeasca banii). Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia, fara a returna plata.

Numai in anumite situatii care depind numai de decizia Vanzatorului, acceptam returnarea produselor daca acestea au fost folosite o singura data sau prezinta mici urme de uzura. In astfel de cazuri Vanzatorul va face o analiza asupra produsului si va stabili valoarea care trebuie returnata Cumparatorului. Aceasta valoare va fi returnata ca si valoare compensatorie la o alta comanda depusa pe site.

Returul produselor se supune acestei legi numai pentru produsele care sunt livrate clientilor prin curierat rapid, comenzile care au fost ridicate de la sediul OPTINOVA ONLINE S.R.L. sau transportate de firma noastra direct la clienti prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comert la distanta**, ci vanzare prin magazine specializate, intrucat pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal, ca si corespunzatoare cu scopul si nevoile clientului.

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform OG 130/2000. Acestea se pot returna, in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 10 zile lucratoare de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. OPTINOVA ONLINE S.R.L.. va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc.

Acest drept nu poate fi invocat în cazul următoarelor produselor, conform legilor romanesti:

Lentilele ochelarilor de vedere deoarece acestea sunt executate după specificatiile consumatorului

Lentilele de contact desigilate

Lentilele de contact în dreptul cărora, la câmpul „Termen livrare", este specificat termenul „Comandă", deoarece acestea sunt comandate în mod special.

În cazul lentilelor de contact aflate în stoc se poate invoca returnarea pentru inlocuire în 10 zile lucrătoare dacă, din greseală, clientul a scris gresit reteta în site. Pentru a putea fi schimbat produsul este necesar ca acesta să fie sigilat.

Lentilele de contact Bausch + Lomb sunt garantate de către producător împotriva defectelor de fabricaţie la desigilare şi la prima manipulare, semnalate în termen de maxim 5 zile de la data achiziţionării: zgârieturi pe suprafaţa lentilei; pete pe suprafaţa lentilei; diferenţe de putere dioptrică faţă de dioptria înscrisă pe ambalaj.

Prezenta garanţie nu acoperă: prescripţia şi adaptarea necorespunzătoare a lentilelor de contact; defecte survenite în urma manipulării necorespunzătoare (ex. ciupirea marginilor lentilei etc); defecte survenite în urma întreţinerii sau a depozitării necorespunzătoare (ex. depozite pe suprafata lentilei sau infestarea lentilei cu bacterii, germeni, microbi etc).

**Extras din Ord. 130/2000. Cap. 1, Art 2, a) Contract la distanta - contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.

CIBA VISION garanteaza potrivit Directivei Nr. 93/42, referitoare la Produsele medicale comercializate in Comunitatea Europeana, ca produsele sale sunt si raman corespunzatoare destinatiei lor, in termenul declarat de valabilitate, afisat pe fiecare cutie.

SAUFLON garanteaza ca produsele sale sunt si raman corespunzatoare destinatiei lor, in termenul declarat de valabilitate, afisat pe fiecare cutie.

COOPER VISION garanteaza ca produsele sale sunt si raman corespunzatoare destinatiei lor, in termenul declarat de valabilitate, afisat pe fiecare cutie.

In cazul solutiilor de intretinere si a recipientelor de pastrare a lentilelor, termenul de garantie este cel acordat de producator si afisat pe fiecare eticheta a produselor.

Conform politicii companiei, stabilita in concordanta cu legile romanesti in vigoare, primul pas este sa ne trimiteti o instiintare prin intermediul email-ului suport@optinova.ro, anuntandu-ne prin acesta, ca doriti sa returnati produsele comandate.

Ca raspuns la aceasta instiintare, se va emite un numar de autorizare de catre companie, ca forma de confirmare/acceptare a cererii facute de dvs. Numai cu acest numar de autorizare, prin intermediul aceleiasi companii de curierat - Posta Atlassib, puteti trimite la sediul companiei Optinova Online produsul pe care doriti sa il returnati, specificand numarul comenzii/facturii si codul IBAN al contului bancar, unde va vom restitui contravaloarea produsului (clientul trebuie sa precizeze in scris contul bancar in care doreste sa primeasca banii).

Returnarea pachetelor fara aceasta autorizatie de returnare din partea companiei nu vor fi acceptate si vor fi retrimise clientului, pe cheltuiala acestuia.

Retururile nu pot fi facute in magazinele Optinova. Acestea pot fi facute numai catre sediul central al companiei, odata primit numarul de autorizatie si confirmarea/acceptarea returului de catre companie prin email. Documentele cu numarul de autorizatie si acceptarea returului trebuie sa fie atasate pachetului, iar returnarea se efectueaza numai prin intermediul aceleiasi companii de curierat.


Garantii pentru ramele de ochelari

Garantia prevazuta pentru fiecare rama de ochelari utilizata corespunzator, la indicatiile producatorului, este de un an.

Aceasta nu se aplica daca:

 • Rama prezinta defectiuni aparute ca urmare a nerespectarii de catre comparator a instructiunilor de utilizare din certificatul de garantie;
 • Rame prezinta distrugeri directe, indirect sau accidentale;
 • Deteriorari ale ramei precum deformari, fisuri, rupture, sparturi sau zgarieturi, ce in mod evident sunt efectele unei intretineri necorespunzatoare;

In cazul in care rama prezinta vicii de fabricatie sau probleme de natura tehnica din fabricatie, produsul trebuie returnat pentru o expertiza tehnica impreuna cu ambalajul original si un formular pe care se specifica problema constatata.


7. Comentariile utilizatorilor pe site-ul Optinova.ro

Utilizatorii care acceseaza site-ul Optinova.ro pot face comentarii la adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare prealabila. OPTINOVA ONLINE S.R.L. isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun un fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine virusi, texte reprezentand mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.

OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicari electronice, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site, conform articolelor din acest document. In cazul trimiterii unor informatii, altele decat cele legate de procesul de cumpare/vanzare a unor produse, se considera ca utilizatorul confera societatii OPTINOVA ONLINE S.R.L. si partenerilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde.

Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei alte persoane.

Pentru orice probleme legate de drepturi de proprietate intelectuala se poate trimite email pe adresa customerservice @ optinova.ro.


8. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare

Site-ul Optinova.ro este gazduit de serverele unei terte firme. OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate. OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului Optinova.ro. OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul Optinova.ro. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.


9. Abonarea si dezabonarea la newsletter

Abonare si dezabonarea la newsletterul site-ului Optinova.ro este gratuita si voluntara, si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand va puteti dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui email. Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala.

Utilizarea newsletterului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea site-ului, in conditiile prevazute de prezentul document, iar politica de confidentialitate este descrisa pe larg in sectiunea urmatoare. OPTINOVA ONLINE S.R.L. detine toate drepturile asupra continutului newsletterului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site, in concordanta cu prevederile acestui document.

Abonatii newsletter-ului Optinova.ro pot retrimite aceste comunicari comerciale si altor persoane, pe raspunderea lor, si in conditiile in care nu au modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului Optinova.ro mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului articol. In acest context, OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu poate fi facut raspunzatoare sub nici o forma de actiunile abonatilor sai.

OPTINOVA ONLINE S.R.L. isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui abonat la newsletter, daca OPTINOVA ONLINE S.R.L. are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.


10. Dispozitii finale

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe Optinova.ro si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.

In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului Optinova.ro, clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.

Responsabilitatile utilizatorului

Ca Utilizator sunteti responsabil de propriile actiuni precum si de consecintele pe care acestea le pot avea, in urma publicarii materialelor pe care le incarcati, puneti la dispozitie in mod public pe site-ul www.optinova.ro

Va obligati sa nu faceti urmatoarele lucruri:

 1. sa publicati materiale obscene, defaimatoare, de amenintare sau rauvoitoare fata de un alt utilizator, persoana fizica sau juridica;
 2. sa publicati material cu drept de autor, daca nu sunteti autorul sau daca nu aveti permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;
 3. sa publicati o imagine sau o afirmatie explicit sexuala;
 4. sa publicati materiale care contin virusi, viermi sau alte programe cu intentia de a distruge orice sistem sau informatie;
 5. incarca, posta, difuza sau transmite in alt mod orice continut pentru care nu aveti dreptul legal de transmitere sau difuzare in orice conditii, sub orice sistem juridic, romanesc sau strain, relatii contractuale sau de incredere (cum sunt informatiile confidentiale, cele aflate sub drept de proprietate, aflate sau dezvaluite ca parte a relatiilor de serviciu sau aflate sub incidenta acordurilor de confidentialitate) ;
 6. incarca, posta, difuza sau transmite in alt mod orice tip de publicitate, materiale promotionale, "junk mail", "spam", scrisori in lant, scheme piramidale, sau orice alta forma de solicitari, tip chestionare sau sondaje online, cu exceptia portiunilor din serviciu care sunt formate cu acest scop;
 7. avea adrese multiple in cadrul site-ului care se aseamana sau care sunt create pe aceeasi tema;
 8. promova sau furniza informatii despre modul de derulare a activitatilor ilegale, promova ranirea fizica sau verbala impotriva oricarui grup sau persoana, sau pentru a promova orice act de cruzime fata de animale. Aceasta poate include, dar nu este limitat, a furniza informatii despre modul de a fabrica, achizitiona sau asambla bombe, grenade sau alte tipuri de arme si crearea de site-uri "crush";

OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu garanteaza credibilitatea, acuratetea informatiilor publicate de catre Utilizatori sau nu gireaza vreo parere exprimata de catre Utilizatori.

OPTINOVA ONLINE S.R.L. actioneaza ca un factor pasiv in distributia online si publicarea informatiilor furnizate de catre utilizatori si nu are obligatia de a verifica in avans materialul publicat de catre Utilizatori. Daca i se solicita de catre un Utilizator, OPTINOVA ONLINE S.R.L. poate investiga si verifica afirmatiile si poate hotari daca informatiile respective trebuie indepartate.

OPTINOVA ONLINE S.R.L. isi poate asuma actiuni sau masuri in privinta utilizatorului sau impotriva informatiilor inregistrate de catre acesta. Prin introducerea materialului in orice segment public sau privat de pe site, incluzand forumurile, concursurile sau camerele de chat ii garantati firmei OPTINOVA ONLINE S.R.L. dreptul continuu, irevocabil (incluzand drepturile morale) si licenta de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui sau de a comunica in public continutul (in intregime sau partial), la scara internationala sau de a-l incorpora in alte lucrari de orice forma, in mass-media sau in tehnologia cunoscuta sau care urmeaza sa se dezvolte in viitor. De asemenea, permiteti oricarei persoane care este abonata sa acceseze, sa vizualizeze, sa stocheze sau sa reproduca asemenea materiale in scopuri personale. Supus celor mentionate inainte, posesorului unui astfel de material publicat pe site isi mentine orice drepturi care ar putea deriva de aici.

Apreciem mesajele clientilor nostri si venim in intampinarea comentariilor dumneavoastra cu privire la serviciile noastre. Va atentionam ca politica noastra nu ne permite sa acceptam sau sa tinem cont intotdeauna de ideile creative, sugestii, inventii sau materiale, altele decat cele solicitate de noi in mod expres.

Contul, parola si securitatea datelor

Sunteti raspunzatori de pastrarea confidentialitatii asupra informatiilor si a parolei dumneavoastra. Veti fi raspunzatori de utilizarea inregistrarii dumneavoastra, indiferent daca utilizarea se face cu sau fara voia dumneavoastra. Sunteti de acord sa sesizati OPTINOVA ONLINE S.R.L. in legatura cu orice utilizare neautorizata a parolei si a inregistrarii dumneavoastra. Sunteti de asemenea de acord sa folositi butonul de iesire din contul dvs ("logout") cand doriti sa parasiti site-ul. OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu va fi raspunzator pentru nici o paguba morala sau materiala provocata prin nerespectarea acestei prevederi de catre dvs.

Pentru Membri de tip Silver sau Gold, relatia OPTINOVA ONLINE S.R.L. cu acestia face obiectul unui contract separat, de prezentul Regulament, conturile lor fiind protejate atata timp cat se respecta conditiile legale de utilizare a site-ului.

Pentru toti ceilalti Utilizatori, OPTINOVA ONLINE S.R.L., daca considera de cuviinta, va poate bloca parola, utilizarea serviciilor sau folosirea oricaror altor servicii ale sale de care beneficiati, sau sa scoata si sa stearga orice material din cadrul serviciilor, pentru orice motiv. OPTINOVA ONLINE S.R.L. poate de asemenea, oricand doreste si fara a da socoteala, intrerupe furnizarea serviciilor, sau a unei parti a lor, cu sau fara nici o notificare prealabila.

Orice incetare a accesului dumneavoastra la serviciile Optinova.ro, conform oricarei reguli din prezentul Regulament, poate fi efectuata fara o avertizare anticipata si luati la cunostinta si sunteti de acord ca OPTINOVA ONLINE S.R.L. poate dezactiva sau sterge imediat contul dumneavoastra din cadrul site-urilor Optinova.ro si toate informatiile in legatura cu acesta si/sau sa interzica orice acces ulterior la serviciile Optinova.ro. Mai mult, OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu va fi raspunzatoare fata de dumneavoastra sau orice terta parte in orice mod, pentru interzicerea si/sau stergerea contului si a accesului la serviciile puse la dispozitie prin intermediul Optinova.ro.

Utilizarea materialelor

OPTINOVA ONLINE S.R.L. va autorizeaza sa vizualizati si sa faceti download la o singura copie a materialelor de pe site-ul Optinova.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. Continutul acestui site, textele, grafica, fotografiile, software-ul precum si alte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor. Intregul material este proprietatea OPTINOVA ONLINE S.R.L. Compilatia (adica adunarea si rearanjarea) continutului acestui site web este dreptul exclusiv a OPTINOVA ONLINE S.R.L., drept protejat de legile in vigoare. Folosirea neautorizata a materialului reprezinta o incalcare a legii dreptului de autor sau a altor legi. Nu aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.

Pe serverele care sunt inchiriate de catre OPTINOVA ONLINE S.R.L. accesul oricarui utilizator neautorizat este interzis. In caz de incercare si/sau accesare, fara drept, a acestor servere, fapta constituie infractiune si se pedepseste conform legislatiei romane in vigoare.


Proprietatea materialelor si informatiilor introduse pe site- ul optinova.ro

OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu va pretinde un drept de proprietate asupra materialelor pe care le furnizati sau pe care le postati, incarcati sau trimiteti site-ului Optinova.ro. Totusi, transmitand aceste materiale, dvs sunteti de acord sa acordati OPTINOVA ONLINE S.R.L. permisiunea de a utiliza materialele inclusiv sa le: copieze, distribuie, transmita, publice, reproduca, modifice si sa traduca; de a mentiona numele dvs in legatura cu materialul pe care l-ati transmis; si dreptul de a cesiona la randul lui toate aceste drepturi oricarui partener OPTINOVA ONLINE S.R.L..

Nu se vor pretinde si nici acorda nici un fel de compensatii pentru utilizarea materialului in felul aratat mai sus. OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu are obligatia de a posta pe site sau folosi in orice mod materialul furnizat de dvs; OPTINOVA ONLINE are de asemenea dreptul sa stearga materialul dvs in orice moment si fara a avea nevoie de un motiv in acest sens.

Continutul site-urilor personale pe www.optinova.ro

OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu detine drepturi de proprietate asupra continutului paginilor postate in spatiul pus la dispozitia utilizatorilor de site-ul: www.optinova.ro. Trimitand continut pentru includerea in paginile personale de pe site-ul: www.optinova.ro, dati OPTINOVA ONLINE S.R.L. permisiunea de a reproduce, modifica, adapta si publica continutul site-ului personal, fara plata si prin orice mijloc crede de cuviinta, doar in scopul afisarii, distributiei si promovarii site-ului dumneavoastra personal. Aceasta permisiune exista doar atat timp cat site-ul dumneavoastra personal este gazduit pe site-ul OPTINOVA ONLINE S.R.L. si va disparea in momentul in care contul dumneavoastra de pe site: www.optinova.ro va fi sters. Ati luat la cunostinta ca OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu cerceteaza continutul conturilor in momentul deschiderii lor, dar isi rezerva dreptul (nu si obligatia) pentru sine si pentru orice persoana desemnata de OPTINOVA ONLINE S.R.L., de a refuza sau sterge, dupa cum cred de cuviinta, orice continut disponibil prin intermediul portalului. OPTINOVA ONLINE S.R.L. si orice alta persoana desemnata de OPTINOVA ONLINE S.R.L., au dreptul de a sterge (indeparta) orice continut care violeaza Conditiile de Utilizare sau este in alt mod incompatibil cu scopul acestui portal. Sunteti de acord ca trebuie sa evaluati si sa suportati toate riscurile asociate cu folosirea oricarui continut, inclusiv cel legat de exactitatea, intregimea sau utilitatea unui astfel de continut.

Relatia cu companiile care fac publicitate pe site-ul Optinova.ro

OPTINOVA ONLINE S.R.L. ruleaza campanii publicitare si promotii in cadrul site-ului.

Corespondenta sau afacerile sau participarea in promotii ale companiilor de publicitate gasite pe sau prin intermediul site-ului, inclusiv plati sau livrari ale unor bunuri sau servicii si orice alte conditii, termene, garantii sau reprezentari asociate cu astfel de relatii sunt numai in responsabilitatea dumneavoastra si a acestor companii. OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu este raspunzator si nu va fi tras la raspundere pentru orice pierdere sau prejudiciu de orice fel, rezultat din astfel de relatii sau rezultat din prezenta unor astfel de companii in cadrul campaniilor publicitare ale site-ului Optinova.ro.

Prin agrearea termenilor prezentului Contract acordati dreptul OPTINOVA ONLINE S.R.L. de a va trimite periodic e-mail-uri cu informatii sau oferte speciale.

Legaturi catre alti furnizori de informatii sau servicii

Site-ul www.optinova.ro poate furniza, sau terte parti pot furniza legaturi (link-uri) catre alte site-uri World Wide Web sau alte resurse. Deoarece OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu are nici un control asupra acestor site-uri sau resurse, luati cunostinta si sunteti de acord ca firma OPTINOVA ONLINE nu este responsabila de disponibilitatea acestora si nu garanteaza si nu este responsabila pentru nici un continut, publicitate, produse sau alte materiale de pe sau disponibile pe aceste site-uri sau resurse.

Mai mult, recunoasteti si sunteti de acord ca OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu va fi responsabil sau pasibil de a plati despagubiri, direct sau indirect pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile furnizate de un asemenea continut, bunuri sau servicii disponibile pe sau prin intermediul unor astfel de site-uri sau resurse.

Responsabilitatile OPTINOVA ONLINE S.R.L.

Deoarece identificarea utilizatorilor pe Internet este dificila, Optinova.ro nu confirma faptul ca fiecare utilizator este ceea ce se pretinde. Deoarece nu suntem si nu putem fi implicati in relatiile user-to-user sau nu putem controla comportamentul utilizatorilor Optinova.ro, in eventualitatea unei dispute cu unul sau mai multi utilizatori, OPTINOVA ONLINE S.R.L. (prin agentii, administratorii si angajatii sai) este absolvit de orice raspundere sau despagubire (directa sau indirecta) de orice fel si de orice natura, cunoscuta sau necunoscuta, suspectata sau nu, dezvaluita sau nu, ivita in vreun mod care are legatura cu disputele.

OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu are obligatia legala de a controla informatiile oferite de alti utilizatori, disponibile pe site. Informatiile altor persoane pot fi neplacute, vatamatoare sau inexacte.

Materialul poate contine inexactitati sau greseli de scriere. OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu isi asuma veridicitatea si exactitatea materialului de pe site. Dumneavoastra luati cunostinta si sunteti de acord cu faptul ca sunteti singurul responsabil pentru forma, continutul sau exactitatea material continut sau plasat de dumneavoastra pe site.

Limitarea responsabilitatii

In toate cazurile, va sfatuim sa mergeti la medicul dumneavoastra de familie daca va ingrijoreaza starea dumneavoastra de sanatate. Raspunsurile si sau informatiile oferite de noi sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate, OPTINOVA ONLINE S.R.L. neputand fi considerat responsabil pentru nici una din problemele dvs de sanatate. Optinova.ro, firma OPTINOVA ONLINE S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi intalnite la Optinova.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca dumneavoastra, ca utilizator al website-ului www.optinova.ro, nu veti inainta nici o actiune judecatoreasca impotriva OPTINOVA ONLINE S.R.L. sau a partenerilor acestuia, indiferent de modul in care ati utilizat informatia furnizata de noi.

Afirmati in mod expres ca ati luat cunostinta si sunteti de acord ca OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu va fi raspunzator pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la: nerealizare de profit, posibilitatii de folosire, date sau alte pagube (chiar daca OPTINOVA ONLINE S.R.L. a fost inainte informat de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:

 1. utilizarea sau imposibilitatea utilizarii serviciilor site-ului optinova.ro;
 2. acces neautorizat la sau deteriorarea transmisiilor sau datelor dumneavoastra;
 3. declaratii sau actiuni a oricarei terte parti asupra serviciilor site- ului optinova.ro;
 4. orice alta problema legata de serviciile site-ului.

Declarati in mod expres ca intelegeti si ca sunteti de acord cu urmatoarele afirmatii:

 1. utilizarea serviciilor site- ului Optinova.ro se face pe propria raspundere. Serviciile sunt furnizate pe principiul "asa cum sunt" sau "asa cum sunt disponibile".
 2. OPTINOVA ONLINE S.R.L. nu ofera nici o garantie ca:
  1. serviciile vor implini toate cerintele dumneavoastra;
  2. serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori;
  3. rezultatele ce se vor putea obtine din folosirea site-urilor Optinova.ro si a serviciilor puse la dispozitie vor fi corecte sau de incredere;
  4. orice eroare de program va fi corectata;
 3. Orice material descarcat sau obtinut in alt fel prin utilizarea serviciilor puse la dispozitie de OPTINOVA ONLINE S.R.L. se afla astfel la discretia si poate fi folosit doar pe riscul propriu si veti fi singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate computerului de pe care accesati site-ul sau alte pierderi de date ce pot rezulta din descarcarea acestui tip de continut.

Generalitati

Daca una sau mai multe prevederi din acest capitol "Termeni si conditii" este considerata invalida de catre forurile legale competente, invaliditatea unei asemenea prevederi nu va afecta valabilitatea celorlalte prevederi ale "Termeni si conditii", acestea ramanand in vigoare. Acesti "Termeni si conditii" constituie in intregime un acord incheiat intre dumneavoastra si OPTINOVA ONLINE S.R.L. in privinta utilizarii site-urilor Optinova.ro.

Aceste conditii pot fi modificate de noi la anumite intervale, fara o anuntare sau o acceptare prealabila a utilizatorilor. Puteti citi cea mai recenta versiune a acestor conditii oricand, accesand aceasta pagina.

Prezentul acord constituie un contract de utilizare dintre dumneavoastra si OPTINOVA ONLINE S.R.L. si reglementeaza folosirea de catre dumneavoastra a serviciilor site- ului Optinova.ro, impunandu-se in fata oricarui acord precedent dintre dumneavoastra si OPTINOVA ONLINE S.R.L.. Puteti de asemenea fi supusi unei alte versiuni a Regulamentului care se poate aplica atunci cand folositi alte servicii OPTINOVA ONLINE S.R.L. sau ale partenerilor sai, continut al oricarei terte parti, sau software a oricarui tert. Regulamentul si relatiile dintre utilizatori si OPTINOVA ONLINE S.R.L. vor fi guvernate de legile aplicabile in Romania.

Mentiuni Speciale ale Contractului adresate utilizatorilor/ membrilor site-ului www.optinova.ro:

 1. NU aveti voie sub nici o forma sa faceti publicitate pe site-ul www.optinova.ro prin alte forme decat cele permise. De exemplu: nu aveti voie sa faceti publicitate pe Forum in mod repetat si evident la diverse produse, tratamente sau practici.
 2. NU aveti voie sa folositi in formulare puse la dispozitia Dvs cod HTML. OPTINOVA ONLINE S.R.L. isi rezerva oricand dreptul de a sterge acest cod si, daca considera necesar, poate sterge contul de utilizator/ membru.
 3. NU aveti voie sa folositi formularele puse la dispozitia celor care au conturi pe Index Medical OPTINOVA ONLINE S.R.L. (cabinete, firme, conturi generale) in alte scopuri decat cele pentru care sunt prevazute.
 4. NU aveti voie, ca firma medicala, sa va publicati produsele ca anunturi. Acest lucru duce la stergerea tuturor produselor introduse de catre OPTINOVA ONLINE S.R.L. si eventual stergerea contului Dvs.
X intrnd.ro
NU RATATI OCAZIA

Fiti la curent cu cele mai recente stiri, trenduri si noutati despre ochelari, direct pe emailul dvs.

Inregistrarea pe site va aduce in acest moment 10 RON reducere la prima comanda lansata!

Va rog sa nu-mi mai adresati cererea